Задържаха крадец на 140 000 лв. от кола

0
68
Софийска районна прокуратура

Той е на 41 г., осъждан, прокуратурата иска постоянен арест

Задържан е крадецът на 140 хил. лв. от кола в столичния кв. Лозенец, съобщи ппрокуратурата. Води се разследване под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура.

На 14 ноември 2019 г. около 12.10 часа на ул. „Хан Пресиян“, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А6“ (с македонска регистрация), от лек автомобил „Субару“, управляван от пострадалия К., е отнета чужда движима вещ  – сумата от 120 000 лв. и 10 000 евро (които пострадалият съхранявал в банков трезор, откъдето ги взел малко по-рано същия ден), без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена, като кражбата е в големи размери, пише в съобщението на прокуратурата.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Николов, на 41 години, осъждан (отново за кражба). Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено да бъде приведен в сградата на СРС днес за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.