Задържаха трима дилъри на фалшиви 40 хил. евро и 28 хил. долара

0
19
Снимки: МВР

Акцията бе в столичния кв. Горубляне

Три лица са задържани в кв. Горубляне при разследване за разпространение на фалшиви пари в големи количества.

Вчера, 10.06.2020 г., в столичната полиция е постъпил сигнал за лице, разпространяващо неистински парични знаци. Незабавно е бил сформиран екип съвместно със служители от сектор „Кобра“ и ГДБОП.


Около 1 ч през нощта в автосервиз в кв. Горубляне в столицата са били задържани две лица в момент на сделка. В лек автомобил „Мерцедес“ са били намерени 40 350 евро, 28 600 щатски долара и 20 паунда. Въпросните пари представляват неистински банкноти.

На място са били задържани Н.Й. (на 18 години), ползвал МПС, в което са били открити банкнотите, и М.Н. (на 32 години) – купувач. Било е установено още едно лице – двадесет и три годишният Х.Х., български гражданин с ливански произход, собственик на автомобила.

По случая е било образувано досъдебно производство, което се води от Софийската градска прокуратура. Тримата са задържани за 24 часа.

От направена справка към настоящия момент е известно, че Н.Й. и М.Н. са криминално проявени. Единият – за хулиганство и причиняване на телесна повреда, а другият – за измами, обсебвания и грабежи.

Разследването продължава.