Зам.-министърът Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста

0
13
Красимир Живков

Не познавам хората от групата, към която ме причисляват, каза Живков в съда

Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по аферата с боклука, съобщи БГНЕС.

Зад решетките остават бившия директор на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов, както и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов. Под “домашен арест” ще бъде за Васил Богданов.

10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, а 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. Спрямо 4-ма се отправи искане за най-тежката мярка – „задържане под стража”. Спрямо 2-ма прокуратурата поиска домашен арест. Още вчера от прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лева.

По-рано вчера стана ясно, че 66 тома материали по делото с боклука са предоставени на съда. По време на заседанието зам.-министърът Красимир Живков заяви, че е работил за опазване на околната среда и здравето на хората. „С ръка на сърцето искам да кажа, че аз не познавам тези хора от групата, към която ме причисляват”, заяви още той.

В неделя премиерът Бойко Борисов каза, че Красимир Живков ще бъде отстранен от длъжност още днес сутринта.