Захариева: След отпадане на мониторинга на ЕК реформите в България няма да спрат

0
11
българи
Екатерина Захариева

Ако на Европейската комисия не вярваме, на кого да вярваме, коментира министър Маринов

Европейската комисия ясно и категорично заявява постигнатият от България прогрес. Трябва да има еднакви критерии за всички държави членки. Трябва да има един всеобхватен механизъм за всички. ЕК прекрати този странен механизъм, който беше само за две държави. Въпреки това реформите в страната няма да спрат. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред БТВ.

Мисля, че това е един успех, който е свързан с дългогодишните усилия на правителствата. Продължаваме да работим в тази посока да укрепваме доверието, което сме изградили в партньорските служби, коментира вътрешният министър Младен Маринов.

Щом Европейската комисия казва, че сме изпълнили всички изисквания, ако на Европейската комисия не вярваме, на кого вярваме? Виждаме, че в Румъния не се развиват така нещата, което също е елемент на обективност. Не виждам защо трябва да поставяме под съмнение оценката на Европейската комисия. Не разбирам хора, които отиват там и започват да говорят срещу държавата. Това не е решение на партиен орган, това е решение на Европейската комисия, каза Маринов.