Защо Радев не постъпи като Сана Марин? Въпрос на манталитет

0
1098
Сана Марин

Срещата в Талин бе виртуална! На живо са били само домакините и две делегации – българската и полската

Христо Гаджев Снимка: фейсбук

Христо Гаджев, фейсбук

Въпрос на манталитет:

Пример 1: на 16 октомври финландският премиер Сана Марин напусна срещата на Съвета на ЕС и се постави под карантина, защото разбрала, че е била в 1 стая със заразен депутат.

Пример 2: на 19 октомври Румен Радев отлита за Естония, въпреки че знае, че е бил в пряк контакт със заразен от Ковид. Там той е посрещнат от президента на Естония и я застрашава от заразяване! Малко след това домакините разбират, че е бил в контакт и ПОСТАВЯТ под изолация цялата българска делегация и ПРЕУСТАНОВЯВАТ посещението им.

Пример 1 показва как постъпват отговорните политици по време на епидемия. Пример 2 е пълен резил, който унижава България в очите на нейните партньори и съюзници!

Трябва да се знае, че срещата в Талин е виртуална! На живо са били само домакините и две делегации – Българската и Полската. Всички останали – на видеовръзка. Нищо не е пречило Радев да се включи виртуално, без да застрашава президента.

Е, нямаше да може да се насладим на новите бални рокли и костюми на делегацията. Но тях така и не видяхме – само унижението и излагацията.