Издъхна 41-годишният мъж с коронавирус от къмпинг „Градина“

0
124
Снимка: архив

Това е втори смъртен случай на заразен в Бургас

41-годишният софиянец от „Кайт-къмпинг градина“ край Черноморец, който преди седмица беше приет в бургаската областна болница с положителна проба за коронавирус, е починал. Това съобщи за БНР Бургас изпълнителният директор на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.

„Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него. Още първия скенер, който направихме, показа, че белият му дроб е поразен. Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил, като е пристигнал на морето“, обясни д-р Миразчийски.

Той призовава хората да продължават да спазват противоепидемичните мерки, да носят предпазни средства, да спазват дистанция и да се извършва задължителната дезинфекция.

Това е втори смъртен случай на заразен с COVID-19 в Бургас.