Искате ли да сте контрацептив за кефа на една червена кукувица

0
408
Мая Манолова

Социалисти и следовниците на Манолова са подготвили нов пърформанс – този път с въвличането на обществения превоз в низ от скандали

Карлос Контрера, общински съветник в СОС, фейсбук

След като Мая Манолова се изказа по темата за градския транспорт в София (неуспешно, неубедително и със заекване), сега социалисти и следовниците на Манолова са подготвили нов пърформанс – този път с въвличането на обществения превоз на пътници в низ от скандали. Целта е ясна – да се създава хаос и напрежение навсякъде. Стар троцкистки прийом – изнасяме революция.

В ролята на „полезни идиоти“ този път са подготвени няколко десетки души от един полуфантомен синдикат в столичния транспорт, който да осигури пушечното месо, т.е. масовката. Открай време „Позитано“ и въпросната госпожа Манолова силно желаят да се месят, бъркат и ползват за свои цели градския транспорт на София. И сега се прибягва до познатата и от преди формула да се изкарат едни 20-30-50 човека от общо 4000-5000 души, работещи в градския транспорт в столицата, да викат пред сградата на „Московска“ 33, да дойдат телевизионните камери и хоп, да направим скнадал.

След което дежурните „радетели“ за обществен транспорт и мними защитици на работещите в сектора да се набутат да дават интервюта и да призовават хората да бъдат чути. Такива постановки не са чужди за „Позитано“ 20 и производните им (например Мая Манолова).

Тази революционност трябва да легитимира социалистите, да ги извади от ступора с протестите, защото противно на техните очаквания революцията се случи, но само в техните редици.

Един съвет към тези, които на 1-ви октомври или малко след това ще излязат да вдигат джангъри пред общината с жълти жилетки и да искат 1800 лв. основна заплата – замислете се дали не сте употребени. Влиза ли ви се в ролята на латексов контрацептив за кефа на няколко червени софийски гаулайтери от ул. „Леге“ или заради една червена кукувица? Смятате ли, че на фона на всички трудности, столичани ще погледнат на вашите искания с добро око?

Времената са интересни, някои хора няма да се спрат пред нищо, за да се отъркат в някаква власт. Но заиграването с обществения транспорт е контрапродуктивно. Ако някой червен гуро-социалист си мисли, че със сценарии и малко джангър пред Столична община, ще постави целия град в шах – не е познал.