Дали е забелязала вицепрезидентката Йотова, че цяла Европа и САЩ е една червена зона

0
2099
папата
Илияна Йотова /в средата/

Не им ли е неудобно на тези, които се подиграваха с вируса, сега да говорят за неадекватни мерки

Александър Ненков

Александър Ненков, фейсбук

Забелязвам, че много хора се надпреварват, кой повече ще употреби думите неадекватни мерки. Днес например вицепрезидентката забелязала, че на картата на България има само червени зони и “трябвало адекватни мерки”.

А дали е забелязала, че цяла Европа и САЩ е една червена зона?! Не им ли е неудобно на тези, които пролетта се подиграваха с вируса, горяха маски, демонстративно не спазваха никакви мерки, опозицията в парламента правеше и продължава да прави всичко възможно да саботира неговата работа, а някои изказаха подигравателно мнение, че имало два щама на covid-19, сега да говорят за неадекватност.

Ето това е неадекватност: да седиш отстрани и критикуваш, без една дума да кажеш какви са мерките които мислиш, че са “по-адекватни”, защото е лесно и не носиш никаква отговорност. Разбира се, че винаги има пропуски и сигурно винаги може да се направи още, но ако има нещо наистина неадекватно, е да се опитваш да разделяш хората и да не можеш поне за миг да погледнеш отвъд собствения си егоизъм