Какви ваканции и изпити предстоят до края на учебната година

0
72
учител
Снимка: архив

Само един ден ще е почивката между двата срока

Зимната ваканция на учениците свършва и от днес те отново ще напълнят класните стаи. Но какви ваканции и изпити им престоят още през тази учебна година?

На 5 февруари (сряда) ще бъде тяхната междусрочна ваканция тази година, само един ден за сметка на дългата зимна почивка.

След това децата ще почиват на националния празник – 3 март (вторник), който е официален почивен ден и за всички в държавата. Извън класните ще останат и на другите официални празници – 1 май (петък) и 6 май (сряда), обобщи „Дарик“.

През април пък е традиционната им пролетна ваканция. Тази година за учениците между I до XI клас последният учебен ден ще бъде 10 април (петък) и ще се върнат обратно в класните стаи на 21 април (вторник).

Дванайсетокласниците пък ще почиват само за Великден – от 16 (четвъртък) до 20 април (понеделник) включително.

Неучебни ще бъдат още 20 май (сряда) и 22 май (петък). В тези дни ще се проведат държавните зрелостни изпити по български език и литература и по втори предмет. Между 26-29 май са насрочени държавните зрелостни изпити по предмети по избор.

Неучебни ще бъдат също 9 юни (вторник) и 11 юни (четвъртък). На първата дата ще се проведе националното външно оценяване по български език и литература за VII и X клас, а на 11 юни – националното външно оценяване по математика за VII и X клас.

На 17 юни (сряда) е насрочено националното външно оценяване по чужд език за VII и X клас, на което учениците се явяват пожелание, поради което не е предвидено денят да е неучебен. Между 15 и 19 юни са насрочени по график оценяването на дигиталните умения на учениците в X клас.