КАТ пуска повече патрули по най-натоварените пътища

0
8
полиция
Снимка: архив

Внимавайте с фойерверките и пиратките, предупреждава полицията

Повече патрули по пътищата днес и в последния празничен ден – неделя, обещават от „Пътна полиция”. Очаква се засилване на трафика в следобедните часове и затова органите на реда съветват шофьорите да карат внимателно, предвид мократа пътна настилка, съобщава Трибюн.бг.

На терен ще бъдат разположени всички камери, които следят за превишена скорост. Полицията продължава да съблюдава и за водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

„Към момента на изходите на София и по основните пътни артерии не се наблюдава натоварване на движението. Усилията са насочени към подпомагане нормалното придвижване на гражданите и безопасността на движение”, уточни Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция”.

По думите му ще се следи и за агресивни водачи.

„След нормализиране на трафика, нашите сили се пренасочват в рамките на населените места. Ще се следи за нарушения, свързани с употребата на алкохол и наркотици и за неправоспособни шофьори”, поясни Близнаков.

По Коледните празници не е имало инциденти с пиротехнически изделия, информират от полицията. В сряда обаче е пострадало дете, което е поставило пиратки в бутилка. До момента са извършени над 3100 проверки срещу нерегламентирана продажба на пиротехника. Установени са седем нарушения.

МВР отправя призив – тези, които ще използват фойерверки и пиратки, да бъдат особено внимателни.