Кмет управлява над 40 години пазарджишкото село Драгор

0
44
Кметството на село Драгор

Няма неасфалтирана улица, имаме добра спортна база, нова църква, казва Георги Цонев 

Георги Цонев спечели десети мандат като кмет на пазарджишкото село Драгор и се превърна в най-дълго управлявалия кмет в България, съобщава Би Ти Ви. Представителят на „Новото време“ победи основния си конкурент – Виктория Найденова от „БСП за България“, още на първия тур с категоричните 73,45%.

Цонев си обяснява резултата с работата, която е свършил през годините и изпълнените предизборни обещания. „Може да се каже, че в селото няма неасфалтирана улица. Имаме добра спортна база, нова църква“, заяви Цонев пред Би Ти Ви.

В Драгор се шегуват, че Цонев ще им бъде кмет, докато той самият не реши друго. Първенецът слага началото на „професията“ си като кмет през далечната 1978 г., когато голяма част от сегашните жители на Драгор въобще не са били родени. Управлява успешно селото и през социализма, и после след настъпване на демократичните промени. Винаги е минавал за „кмет от народа“.

Единственият период, когато не кметува, е от началото на 1990 г. до следващата 1991 г. Тогава се провеждат първите демократични кметски избори в страната. През това време населените места се ръководят от служебно назначени управленци.