Коронавирусът взе трета жертва от семейство Вакльови

0
61
Снимка: архив

Издъхна медицинската сестра Ава Вакльова

Коронавирусът взе трета жертва от семейство Вакльови – медицинската сестра Ава. Тя издъхна дни след като починаха мъжът ѝ – д-р Муса Вакльов и синът ѝ – д-р Емил Вакльов, покосени от коронавируса, съобщи Struma.com.

Жената бе в приета в интензивното отделение на „Пирогов“ в тежко състояние, но за съжаление лекарите не успяха да ѝ помогнат.

Новината за смъртта на медицинската сестра идва няколко дни, след като в родния край на семейството бе обявен ден на траур заради загубата на уважаваните лекари – баща и син Вакльови.

Пръв битката с безпощадния вирус загуби 60-годишният д-р Муса Вакльов, който до последно се грижеше за пациентите на няколко села в община Белица.

Няколко дни след него почина и кардиологът от благоевградската болница „Пулс“ и негов син – д-р Емил Вакльов. Едва на 37 години и без придружаващи заболявания. Двамата лекари бяха изпратени от стотици хора в последния им земен път. Ава Вакльова също бе отдадена на благородната професия и работеше като медицинска сестра в кабинета на съпруга си, обслужвайки над 4500 пациенти от няколко села.

Българският лекарски съюз изказа своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалите. „За броени дни изгубихме прекрасни медици, посветили животите си на медицината и на своите пациенти“, споделят от БЛС и добавят, че и тримата са изпълнявали с достойнство своя професионален и морален дълг.