Коронавирусът уби известна педиатърка

0
206
Адил Кадъм Снимка: Superdoc.bg

Тя е починала след кратко боледуване

Коронавирусът погуби една от най-известните и обичани педиатри у нас – д-р Адил Кадъм, съобщиха от Българската педиатрична асоциация. Тя е починала след кратко боледуване.

„Д-р Кадъм бе педиатър и специалист по клинична генетика, непримирим радетел за изграждането на Национална детска болница и за подобряване на детското здравеопазване, човек, отдаден на професията си и на грижите за здравето на децата. Почивайте в мир, д-р Кадъм“, написаха от асоциацията.

Д-р Адил Кадъм завършва медицина през 2004 г. в Медицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

През 2013 г. придобива специалност по детски болести в Медицински университет – София, а през 2019 г. – специалност по детска ендокринология и болести на обмяната. В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение. От 2009 г. до 2021 г. д-р Кадъм работи в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, а от 2015 г. – и в медицински център „Малчовците“. Научните интереси на д-р Кадъм са в областите обща педиатрия, вродени метаболитни заболявания, дисморфология, генетична консултация и др.