Коронавирусът уби 35-годишен лекар от Пловдив, оставя две деца сирачета

0
73
Д-р Ивайло Гоцев Снимка: фейсбук

Издъхна и пореден медик от реанимацията в Гоце Делчев

Коронавирусът покоси пловдивски лекар в разцвета на силите. 35-годишният рентгенолог от МБАЛ „Парк Хоспитал“ д-р Ивайло Гоцев е издъхнал след две седмици битка с инфекцията. В неделя той е бил интубиран и е починал в УМБАЛ „Еврохоспитал“, където се е лекувал. Там е бил приведен в COVID отделението с висока температура и кашлица. В последните дни от живота си е бил на кислородна терапия. Лекарят оставя две малки деца сирачета, заявиха колегите му, цитирани от „Марица“.

Д-р Гоцев не е имал придружаващи заболявания. Лекарят постъпил на работа в „Парк Хоспитал“ през лятото. Бил отговорен, съвестен, амбициозен и се ползвал с уважението на екипа на частната болница и пациентите, заявиха от здравното заведение.

Д-р Гоцев се е заразил по време на отпуската си, затова в „Парк Хоспитал“ не е имал контактни колеги, когато е проявил симптомите, добавиха от частната болница.

Епидемията взе поредна жертва от реанимацията на болницата в Гоце Делчев.
Д-р Нелко Калайджиев, създал отделението, почина след усложнения от коронавирусната инфекция, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Д-р Нелко Калайджиев е 3-ият анестезиолог, който губи болницата в Гоце Делчев от началото на годината. През март почина д-р Костадин Киричев, а преди два месеца коронавирусът уби началника на реанимацията д-р Милан Първанов. Само преди седмица коварната зараза погуби и началникът на Детското отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Костадин Камбов.