Кралев: Лицензът на мениджъра на починалия боксьор ще бъде отнет

0
11
Красен Кралев Снимка: ММС

Той е участвал в измамата с променената самоличност на Борис Станчов, категоричен е министърът

Мениджърът Венцислав Георгиев категорично е участвал в измама, тъй като е позволил на Борис Станчов да се боксира под чужда самоличност. Лицензът на Георгиев ще бъде отнет, обяви пред Би Ти Ви спротният министър Красен Кралев.

„Това е криминален акт, има досъдебно производство и държавата води разследване. Ясно е, че единият замесен е братовчедът Исус, който е предоставил на Борис личната си карта. Другият замесен е мениджърът Венцислав Георгиев. Няма начин да не е знаел, че Борис се състезава с чужда лична карта, след като е вкарал този боксьор в професионалния бокс. Георгиев е участвал в тази измама, защото мениджърите регистрират по документи боксьорите. Той категорично е замесен. Взели сме мерки, говорихме с професионалния боксов съюз и режима за лицензиране се затяга. Лицензът на Георгиев ще бъде отнет. Но искам да уточня, че това е прецедент, не е практика. Това е единичен, изолиран случай”, коментира Кралев.

Предстои да разберем след разпитите на медицински лица дали в трагедията с Борис има замесено медицинско лице, защото има медицински преглед и медицински документи, с които този боксьор е участвал в състезанието. Бил ли е здрав Борис преди мача, или не е бил здрав, допълни  министърът.