Красен Кралев: Много тежко изкарах коронавируса

0
24
Красен Кралев

Министърът бил на кислородотерапия 10-ина дни

„Много тежко изкарах COVID-19”, сподели пред Нова тв спортният министър Красен Кралев.

Първоначално той имал висока температура. Диагностицирали го с COVID-19. Само за 3 дни състоянието му се влошило сериозно и е приет в интензивно отделение на болницата „Света Марина” във Варна с двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност. Лечението му там е продължило 12 дни. В момента е в изолация в дома си и лечението продължава.

„Бях на кислородотерапия около 10 дни”, обясни още министър Кралев. Той подчерта, че никога не е подценявал вируса и от самото начало е спазвал противоепидемичните мерки. „Изпълнявал съм си обаче и задълженията като министър. Срещал съм се с много хора. Няма как човек да знае къде може да се зарази”, коментира министърът. „Единственият шанс, който имаме в момента, е да продължим да спазваме противоепидемичните мерки, без да се изпада в крайности и истерия”, посъветва Кралев.

Той коментира и протестите: „Обществото очевидно е разделено. Не е ясно каква част от обществото представляват протестиращите. Ние сме избрани от 1 млн. българи, смятам, че трябва да продължаваме да си вършим задълженията до края на мандата. На изборите народът ще даде реална оценка”.