Младен Маринов: Взривът във Варна не е от боеприпаси, вероятно е от газ

0
71
картини
Вътрешният министър Младен Маринов

Полицията е идентифицирала втората жертва на експлозията

„Към този момент нямаме данни, които да подкрепят тезата, че взривът във Варна е вследствие на боеприпаси или взривни вещества. По-скоро колегите работят по установяване на наличието на газ“. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той коментира взрива в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“ в морската ни столица през нощта на 13 януари, който уби двама души и вкара други 18 в болница.

Според МВР няма данни, които да потвърждават, че загиналият мъж, обитавал апартамента, е съхранявал там взривни вещества. „Хората, с които е работено до момента, казват, че той не се е занимавал с такива неща“, обясни Маринов.

Във връзка с идентифицирането на втория труп, той посочи: „Имаме яснота, но предпочитам да говоря, когато станат готови експертизите и сме сигурни за самоличността“.

Министърът на вътрешните работи коментира и пожара в къщата на адвокат Ирена Савова в Ихтиман. „Сигналът е подаден в 03.30 часа. Сигналът е за горящ покрив на къща, която е необитаема. Колегите са реагирали бързо и са успели да загасят огъня. Засегнато е половината от покривното пространство на къщата. Работи се по установяване на причините“, обясни Младен Маринов.