Над 80% от членовете на КНСБ са против участие на синдиката в протестите срещу правителството

0
75
доходи
Пламен Димитров, председател на КНСБ

Профсъюзът няма да приеме замразяване на минималната работна заплата

КНСБ няма да приеме предложението на работодателите да се замрази минималната заплата през 2021 година, заяви пред БНТ президентът на синдиката Пламен Димитров.

„Смятам, че вече сме в режим на спад на брутния вътрешен продукт, но това не е приложимо към всички отрасли. Тук основно услугите страдат, знаем кои сектори, многократно бяха коментирани през тези месеци. За радост, индустрията на България върви нагоре, тя не е в режим на спад и допълнително се развива. Така че от гледна точка на работните места и техните доходи, хората очакват да получават по-високи доходи“, подчерта Димитров.

Според направеното допитване до всички близо 300 хил. синдикални членове на КНСБ 65% смятат, че има основание за протести. Но по-малко от 20% имат желание и искат КНСБ да се включи в протестите срещу управлението на Бойко Борисов.

„Затова казвам, че очевидно има причини, поради които хората са на протеста. Всички млади хора, които искат промяна на своето бъдеще и по-добър живот, срещат нашата подкрепа. Всички, които хвърлят павета срещу полицаите, няма как да търсят нашата подкрепа“, коментира Димитров.