Наркооранжерията в Горна Оряховица разположена на 3 дка, най-голямата открита в областта

0
56
Снимки: ПРБ

Голям успех за МВР и прокуратурата в полза на всеки български родител, написа в туитър главният прокурор Иван Гешев

Разкрита е  модерна нарколаборатория за производство на марихуана в Горна Оряховица. Нелегалният цех е разположен в бивша фабрика за разфасоване на пилета. По информация на NOVA лабораторията е с невиждани размери.

Сградата на бившата фабрика е била собственост на „Булгарплод”. След това е закупена от белгийски гражданин. В последните десет години помещенията в нея се отдават под наем. Именно един от наемателите е задържан заедно с човек, също наел помещенията с площ от 3 декара. Намерени са 1000 растения марихуана.

Акцията е проведена снощи около 20:00 часа, като арестуваните са били в процес на обгрижване на растенията. Те са 32-годишен мъж от София и 30-годишен мъж от Арбанаси, съобщиха на брифинг от полицията във Велико Търново.

Предстои да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми. В помещенията на бившата фабрика се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана.

Там са открити около 14 кг суха растителна маса. Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането.

Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца. Досега това е най-голямата нарколаборатория, разкрита на територията на Великотърновска област, като брой намерени растения, като площ и като завършен цикъл на отглеждане, подчерта окръжният прокурор Христо Христов.

Според него намерената суха листна маса е щяла да се продаде за около 70 хиляди лева.

„Трета разкрита нарколаборатория в последните дни, този път в района на Велико Търново. Голям успех за Прокуратурата и МВР в Горна Оряховица в полза на всеки български родител“, това написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter.