Незаконен кран за точене на алкохол откриха и във винпрома на Петя Славова

Ще проверяват всички търговци и производители на алхокол

0
179
алкохол
Винпромът на Петя Славова в Поморие.

В друг склад в Поморие митничарите намерили петлитрови шишета с мастика и ракия

Проверяват се шест лица, които имат складове на територията на цялата страна. Ще се проверят всички, които се занимават с търговия на алкохолни продукти, заяви Юлиан Мирков, зам-директор на Агенция „Митници“ по повод проверката на митничари във винпрома на банкерката Петя Славова.

От митниците уточняват, че проверките са насочени освен към производствения процес и към това дали се спазват нормативните изисквания.

В два от обектите има констатирани нарушения, които са притеснителни. Вече са наложени обезпечителни мерки. Единият данъчен склад се намира в Поморие. Там е открит кран, през който се извеждат нерегламентирано количества алкохол. В друг от складовете са открити 5-литрови разфасовки с ракия и мастика, готови за пласиране на пазара. Недопустимо е алкохол да се съхранява по този начин и в заключено помещение. При извършен експеримент става ясно, че един 5-литров съд се пълни за 45 секунди през нелегалния кран.

От Агенция „Митници“ подчертаха, че проверките се провеждат по един и същ начин за всички обекти. Проверките продължават. В рамките на две месеца те ще бъдат обективизирани. Данъчните складове за съхранение на алкохол са 165 на територията на страната.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here