Незаконен кран за точене на алкохол откриха и във винпрома на Петя Славова

Ще проверяват всички търговци и производители на алхокол

0
187
алкохол
Винпромът на Петя Славова в Поморие.

В друг склад в Поморие митничарите намерили петлитрови шишета с мастика и ракия

Проверяват се шест лица, които имат складове на територията на цялата страна. Ще се проверят всички, които се занимават с търговия на алкохолни продукти, заяви Юлиан Мирков, зам-директор на Агенция „Митници“ по повод проверката на митничари във винпрома на банкерката Петя Славова.

От митниците уточняват, че проверките са насочени освен към производствения процес и към това дали се спазват нормативните изисквания.

В два от обектите има констатирани нарушения, които са притеснителни. Вече са наложени обезпечителни мерки. Единият данъчен склад се намира в Поморие. Там е открит кран, през който се извеждат нерегламентирано количества алкохол. В друг от складовете са открити 5-литрови разфасовки с ракия и мастика, готови за пласиране на пазара. Недопустимо е алкохол да се съхранява по този начин и в заключено помещение. При извършен експеримент става ясно, че един 5-литров съд се пълни за 45 секунди през нелегалния кран.

От Агенция „Митници“ подчертаха, че проверките се провеждат по един и същ начин за всички обекти. Проверките продължават. В рамките на две месеца те ще бъдат обективизирани. Данъчните складове за съхранение на алкохол са 165 на територията на страната.