Не те ли е срам, Вигенин!

0
690
Вигенин разпуска със Станишев някога в недалечното минало някъде в Югоизточна Азия.

Евродепутатите, които са искали да им спретнат резолюция, са били смешно употребени и изпързаляни от по-умните неолиберални доктринери

Калина Андролова Снимка: фейсбук

Калина Андролова, фейсбук

ВИГЕНИН НАЙ–БЕЗЦЕРЕМОННО ПОДВЕЖДА АУДИТОРИЯТА! Ето как резолюцията призовава България да регистрира ОМО Илинден, партия, чиято цел е сепаратизъм и фабрикуване на македонско малцинство.

НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ, ВИГЕНИН!

Естествено, че е маскирано и под черта. За да не изпищим и да мине без да се вдига шум. Но това категорично присъства. Всъщност, евродепутатите, които са искали да им спретнат резолюция, са били смешно употребени и изпързаляни от по-умните неолиберални доктринери! Много се изложиха БСП-то. МНОГО! България е осъдена многократно за отказа си да регистрира тази партия. И точно за това става дума. Сега резолюцията им обяснява, че трябва това да се направи.

„Призовава българското правителство да предприеме всички необходими мерки за ефективна защита на правата на малцинствата, по-специално правата на свобода на изразяване на мнение и свобода на сдружаване, включително чрез изпълнение на съответните решения на Европейския съд по правата на човека.“

И са посочени под черта решенията. Решения от 19 януари 2006 г., Обединена македонска организация Илинден и други с/у България (жалба № 59491/00); 18 октомври 2011 г., Обединена македонска организация Илинден и други с/у България (№ 2) (жалба № 34960/04); 11 януари 2018 г., Обединена македонска организация Илинден и други с/у България (№ 3) (жалба № 29496/16) и от 11 януари 2018 г., Йордан Иванов и други с/у България (жалба № 70502/13).