Обвиниха българка и израелец за пране на над 1 млн.евро

Регистрирали много кухи фирми у нас

0
73
прокуратурата
Прокуратурата анализира събраните доказателства.

Легализирали пари от измами във Франция и Белгия

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняеми две лица за пране на пари в София със средства придобити чрез измама

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняеми Мария И. (българска гражданка) и Владимир Б. (израелски гражданин) за извършване на финансови операции с парични средства, придобити чрез измама на територията на Република Франция и Кралство Белгия в размер на 1 410 169 евро – престъпление по чл. 253, ал.1, пр. 1 и пр. 3, алт.1 във вр. с ал. 2, т. 3, във вр. с чл. 20, ал.2, вр. с ал. 1 и чл. 26, ал. 1 от НК. Това съобщиха от държавното обвинение.

Мария И. е обвинена за това, че в периода от м. март 2017 г. до м. юни 2018 г., като посредствен извършител и в съучастие с Владимир Б. (помагач) са извършили финансови операции в гр. София, с цел прикриването на произхода на парични средства, придобити от престъпления, извършвани в Белгия и във Франция.

Мария И. и Владимир Б. са регистрирали множество търговски дружества в София, по чиито сметки да постъпват парични средства трансфери от чужбина, без да са налице реално извършени търговски сделки. Двамата са знаели, че парите, които пристигат, са придобити чрез измами, извършени в чужбина.

СГП е предприела необходимите процесуално-следствени действия.

С постановление на прокурор при СГП Мария И. и Владимир Б. са задържани за срок до 72 часа. Предстои СГП да изготви искане до съда за постоянното им задържане под стража.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here