Ремонтирали вилата на прокуратурата в Боровец със 700 хил. лв. Гешев идвал сравнително често

0
88
Вилата на прокуратурата. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Управителката разказва, че всеки, който е влизал в регентската къща, е записван в регистър

Със 700 хил. лв. е направен ремонт на регентската вила в Боровец, която е предоставена за ползване на прокуратурата, съобщи bTV. Подобренията са правени през 2020 г.

Преди седмици сегашният и.д. главен прокурор Борислав Сарафов каза, че къщата е използвана от Иван Гешев като „лична резиденция“.

Регентската къща в Боровец е построена през 1941 г. Преди няколко години тя е дадена за стопанисване на ВСС, а те от своя страна – на прокуратурата. Обвиненията, че къщата не се използва по предназначение дойдоха в средата на май от Борислав Сарафов.

Имотът се разпростира на около 18 декара земя, има няколко постройки. Има основна къща, четири бунгала, барбекюто. Има и административна сграда, където се намират офисите на служителите, разказва bTV.

Управителката разказва, че там работят общо 17 души – готвачи, охранители и шофьор снабдител.

По думите на управителката през последните години Гешев е идвал сравнително често, но не всекидневно. В този период къщата се е използвала и за срещи и съвещания. На място са идвали както представители на ВСС, така и хора от пресцентъра на прокуратурата.

Докато сме там разбираме, че служители са засичали в имота и настоящия изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.  Управителката разказва, че всеки, който е влизал в регентската къща, е записван в регистър. Борислав Сарафов заяви пред bTV, че е ходил там, но е бил гост и е посещавал регентската къща, когато е бил канен от Иван Гешев. Борислав Сарафов допълни, че в момента къщата е отворена и може да се използва от служители на прокуратурата.