От вчера НСО вече не охранява Доган и Пеевски

0
24
Снимка: DarikNews

Принципалът на службата я употреби политически, твърдят от ДПС

НСО вече не охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата от движението Делян Пеевски. „От 11 юли 2020 г. по тяхно желание почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и народният представител от ДПС г-н Делян Пеевски не са охранявани от Националната служба за охрана“, съобщиха официално от пресцентъра на партията.

„Вчера г-н Доган и г-н Пеевски заявиха волята си да се откажат от охрана от НСО поради недоверието си в принципала на службата, който я употреби политически, компрометирайки професионализма на Националната служба за охрана“, се посочва още в съобщението на ДПС.

Двамата взеха своето решение, независимо от докладите на специалните служби, които показват обективната необходимост те да бъдат охранявани, и преди да се събере въпросната комисия, която решава кой да бъде охраняван и кой – не.

Още преди ден стана ясно, че в разговор със симпатизанти Доган и Пеевски са подчертали, че нямат необходимост да ги пази НСО. Нека тази служба да пази олигарсите, които нанесоха тежки щети на България, посочиха те.