Още един пастор заразен след сбирката в Перущица

0
15
Снимка: фейсбук

Трима вече починаха

През следващата една седмица има вероятност да излязат още положителни проби за COVID-19 след религиозното събиране в Перущица на 6 юни. Засилените мерки и полицейското присъствие в града остават в сила, съобщи bTV.

Трима пастори, които бяха заразени с вируса, починаха. Те са от Перущица, от Варна и от Ямбол. Вчера стана ясно, че и пастор от село Костиево е дал положителна проба. Направени са тестове и на контактните му лица, както и на децата от детската градина, която посещава детето му.

„Към момента няма място за притеснение. Всички мерки бяха взети незабавно след установяването му. За спокойствие обаче и самите хора в селото решхме да направим по-широко епидемиологично проучване, като бяха взети проби както на близкия контактен кръг, така и от детската градина от групата и от преподавателите в най-тесен контакт с децата“, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

След събирането на 6 юни до този момент са дадени 8 положителни проби в Перущица, 2 в Община Раковски, 2 в Пловдив, 1 в Карлово, има и една потвърдена проба в Община Марица.