Петима от загиналите на пътя Казанлък – Габрово живеели на една улица в Крън

0
127
Младежите са загинали на място.

Бащата на 18-годишния шофьор му подарил колата за рождения ден

Крън е в траур, петима от загиналите при катастрофата на пътя Казанлък – Габрово, живеят на една улица в малкото градче. Зад волана на колата, която по първоначални данни е навлязла в насрещното платно и се е ударила челно в друг автомобил, е стоял 18-годишният Юлиян от Крън. Младежът се е върнал наскоро от гурбет. Млад шофьор, с книжка от март тази година. Лекият автомобил е подарък от баща му за рождения ден, съобщи БНР. В катастрофата намериха смъртта си и двама братя – Валентин и Илия, както и техният братовчед Георги. Петият загинал е 30-годишният Юлиян, съименик на шофьора. Той остави дете сираче.

Трагедията почерни цяла улица в Крън. Загиналите живеят къща до къща. Младежите са една компания. Снощи са излезли, без да кажат къде отиват. Това разказват близки на загиналите.

42-годишен е мъжът, който управлявал другия автомобил и също е загинал. Той е от Габрово, но живее в София.

Катастрофата най-вероятно е станала заради употреба на алкохол. В момента се води следствие. Сигналът за инцидента е подаден след 01.00 часа миналата нощ, съобщиха от МВР.  На разклона за град Крън и село Хаджидимитрово челно са се сблъскали два автомобила – единият с габровска регистрация, другият със старозагорска. В автомобила със старозагорска регистрация са пътували петима души, в другата кола – само един. Пътят Казанлък-Габрово вече е отворен, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Ивелин Иванов

.