Премиерът нареди да се разблокират 100 хил. литра спирт от Държавния резерв

0
197
Представители на синдикатите се срещнаха с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, социалния министър Деница Сачева и финансовия министър Владислав Горанов

Към този момент няма болен у нас, увериха представители на здравните власти

Премиерът Бойко Борисов нареди да се разблокират 100 хил. литра спирт от Държавния резерв като част от мерките на властта за справяне с евентуална епидемия от коронавирус. Министър-председателят призова да не се създава паника заради заразата.

Към този момент няма болен у нас, увериха представители на здравните власти на извънредното заседание на правителството днес.

Премиерът нареди икономическият министър Емил Караниколов да предприеме мерки, за да няма недостиг на консумативи по аптеките. „Още днес каниш българските производители на тези артикули, осигурявате им достъп до спирт и всички свързани с него производни, свързвате се с производители на маски или ако има такива, които биха могли да си трансформират производството, да го направят“, нареди премиерът.

След като стана ясно, че болен от новия вирус засега у нас няма, Борисов коментира: „Измислете един, че имаме, за да спрем да съжаляваме, че нямаме, всички имат“.

Той настоя да се говори само истината по темата и нареди да има два брифинга за деня – в 8 и в 17 часа.