Начало ЗАКОН И РЕД Претърсват 120 кв. км в района на Дупница за изчезналия Янек

Претърсват 120 кв. км в района на Дупница за изчезналия Янек

0
15
Иван Гешев

Гешев е на място

Спецакция по издирването на безследно изчезналия Янек Миланов се провежда в района на Дупница.

Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на жандармерията. На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Той потвърди, че едната операция е свързана с изчезването на Янек Миланов.

Претърсва се районът на аварийното летище в село Крайници. Проверява се и квартал „Бистрица“, където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов.

„Претърсват се 120 кв./км. Ако трябва, полицаите ще останат тук няколко дни, докато не се претърси цялата тази площ”, заяви Гешев.

Пред журналисти обвинител номер 1 обясни, че Капланов е задържан по друго досъдебно производство. Именно той е последният, който е бил видян с 43-годишния Янек Миланов на 31 юли. От началото на август е обявен за издирване.

„Ангажирани са множество държавни институции, предстои доста сериозна работа за ситуацията в Дупница. Това не е краят, а само началото”, каза Гешев.

Другата операция, която върви към момента, е по-мащабна и е на територията на целия град. В нея участват служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, националната полиция, отряда за борба с тероризма и НАП. Проверяват се автомобили, автокъщи в района, заведения и хотели.

Четирима са задържани досега.