Прокуратурата образува дело за документно престъпление във връзка със загиналия боксьор

0
17
Борис Станчов Снимка: БНР

Ще бъдат разпитани всички запознати със случая

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за документно престъпление от март 2019 г. до 21 септември 2019 г. в София по случая със починалия в Албания боксьор Борис Станчов, който се представял за братовчед си Исус Величков.

Разследването е за това, че пред председателя на Федерацията за професионален бокс съзнателно са използвани неистински официални документи. От извършителя няма как да се търси наказателна отговорност за тяхното съставяне, тъй като е починал. За описаното деяние законът предвижда наказание затвор до 8 години, припомнят от прокуратурата.

В хода на разследването предстои да се разпитат като свидетели всички запознати със случая лица, включително и роднини на Станчов. Предстои да се изискат и приложат всички относими документи – включително досиетата на Станчов и Величков от федерацията, както и съответна медицинска документация. При необходимост ще се назначат и изготвят експертизи. Разследването ще бъде проведено от разследващ полицай при 08 РУ СДВР, като ще приключи в максимално кратък срок, пише в съобщението на прокуратурата.