Прокуратурата приключи разследването за смъртта на Милен Цветков

0
29
Смазаната кола на Милен Цветков

Джипът на Кристиан Николов се е движил с 99 км/ч

Софийската градска прокуратура е приключила разследването за смъртта на журналиста Милен Цветков. Досъдебното производство е за умишлено убийство при катастрофа.

Милен Цветков

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 01.10.2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кристиян Николов, е привлечен към наказателна отговорност, съобщиха от прокуратурата.

Катастрофата стана около 18 ч на 19.04.2020 г. на ул. „Хенрик Ибсен“ преди кръстовището с бул. „Черни връх“ в София. Джипът, управляван от Николов, удари колата на Цветков, която бе спряла на червен светофар.

Николов е управлявал автомбила след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Предстои Софийската градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.