Протест срещу кметица на Христо Иванов в София, искат оставката й

0
267
Снимки: Нова тв

Спряла програмата „Топъл обяд“ за над 200 души

Жители на община „Красно село“ в София протестираха днес срещу управлението на скандалната кметица Росина Станиславова и поискаха оставката й.

Росина Станиславова
Снимка: архив

Станиславова е избрана с листата на „Демократична България“.

„Причината е заради скандалите, в които е намесено името на нашия район. Като започнем от едно скандално асфалтиране, после скандална репресивна проверка на човек от квартала, който пуска сигнали срещу кметството, заради върнатите средства за ремонти на улици и тротоари, а това е скандално, защото тук положението с тях е отчайващо“, каза един от организаторите – Цанко Донков, пред БНР.

„Защо тези средства в размер на над 400 хиляди лева са вкарани в една-единствена обществена поръчка“, попита още Донков.

Той каза още, че са подавали редица сигнали до администрацията на кметството, но комуникация с тях лиспва. Отговор няма, коментира протестиращият.

„Протестът е изцяло граждански, а не политически“, подчерта Донков.

Недоволните от управлението на Росина Станиславова се събраха пред районната община. Те я упрекват в занемаряване на кварталите, липса на комуникация и неумение да се усвояват средства за инфраструктурата на района, пише „Блиц“.

Силно недоволство породи и спирането на програмата за топъл обяд в района. Повече от 200 души в нужда остават без помощ, тъй като Агенцията за социално подпомагане спря проекта, след като се оказа, че хората в нужда получавали изцяло вегетариански продукти.

Кметицата Росина Станиславова нашумя, след като бе питана в Столичния общински съвет къде са отишли парите по европейска програма за осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора, а тя се обиди. От „Демократична България“ се разграничиха с половин уста от нея. По случая се води проверка.

„Тия още не са дошли реално на власт и почнаха, какво ли ще бъде, ако докопат кокала“, чудеше се днес протестиращ в градинката пред община „Красно село“.