Първо връщат 7, 8 и 12 клас в училище, после останалите

0
11
Таня Михайлова Снимка: Офнюз

Ще има ротация – две седмици присъствено, две онлайн

Обмисля се връщането на учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас в училище от 4 февруари, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след срещата при министъра на образоването.

Връщането на учениците ще стане факт, ако заболеваемостта от коронавирус се задържи под 120 на 100 000 души население, посочи здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от Днес.бг.

„Безспорно важни са всички класове, но 7, 8 и 12 излизат със сигурност на предна линия. Тази възможност дискутирахме днес с ясното съзнание, че има още време. Всичко зависи от епидемичната обстановка“, коментира зам. образователният министър Таня Михайлова.

Ще има ротация между тези класове и останалите. „Условно две седмици започват 7, 8 и 12 клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн обучение, за да може следващите класове да се върнат. Идеята е да не се струпва масово 100% в училище, особено по-големите ученици“, посочи тя.

По отношение на ваксинирането на учителите, които попадат във втората фаза на ваксинация, Таня Михайлова уточни, че то няма да започне едновременно, а зависи от това къде е приключила първата фаза.