Децата на Къро са живи, били на училище по време на касапницата

0
433
Снимка: 24 часа

Труповете на Красимир Каменов, жена му и на още един мъж и жена са открити тази сутрин в Кейптаун. Посолството на РЮА е дало наличната информация на МВнР 

Децата на Красимир Каменов-Къро не са пострадали по време на покушението срещу него. Те били на училище по време на стрелбата, съобщава Нова.

Както по-рано „24 часа“ съобщи Красимир Каменов-Къро и жена му са били убити в Кейптаун, Република Южна Африка. Убити са икономката им и още един мъж.

Говорителят на южноафриканската полицейска служба (SAPS) полковник Андре Траут заяви, че четирите тела са открити около 8:20 ч сутринта в четвъртък.

Жертвите са две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години и се смята, че са от български произход.

Мотивът за масовото убийство в Констанция, Кейптаун, все още не е установен.

По случая са назначени детективи от отдел „Тежки престъпления и престъпления, свързани с насилие“. Към 12:35 ч. местно време в четвъртък експертите по криминални престъпления все още претърсваха мястото на убийството.

Бизнесменът Красимир Каменов по прякор Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Той е обвиняем в подбудителството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал „Лозенец“ миналата година.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.

„Предоставили сме цялата налична информация, която имаме за Красимир Каменов, на българското външно министерство, нямаме право да коментираме повече по случая“, заявиха пред „24 часа“ от българското посолството в Република Южна Африка.