Ревизоро: ТЕЦ „Бобов дол“ няма да работят, докато не си лицензират инсталациите

0
1062
Емил Димитров

Новият екоминистър и топлоцентралата може стигнат до съд

ТЕЦ „Бобов дол“ няма да работят, докато не си приведат всичките инсталации в ред и не ги лицензират, обясни на брифинг екоминистърът Емил Димитров. Вчера той бе на инспекция в ТЕЦ-а. Проверка тече и на прокуратурата.

Трябваше да се окаже съдействие, тъй като имахме проблем с дадени разрешителни, въведени мощности, гаранционни срокове, незавършени процедури, притеснения, че има опасни отпадъци, които се горят, поясни министърът на екологията. Там не е имало опасни отпадъци.

В тримесечен срок ТЕЦ-ът трябва да приведе в съответствие с еконормите всичките си мощности. Проведената мощност е в незавършена процедура, стана ясно от думите на Димитров.

Посъветвах ги да спрат, те са на друго мнение и по всяка вероятност ще има принудителна административна мярка, изтъкна той. Тази мощност ще бъде спряна, докато не си приведат всичките инсталации в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното разрешително, няма да работят, закани се екологичният министър.

„Казал съм им тази мощност вчера да се ориентират към спиране, докато не получат разрешение. Те са на друго мнение, ще се видим в съда“, увери Емил Димитров.