Стефан Радев : Подкрепям исканията на енергетиците

0
53
Среща на Стефан Радев с "Топлофикация"-Сливен

Той смята, че „Топлофикация“-Сливен е важна за града

Подкрепям исканията на енергетиците и бъдещето на Топлофикация – Сливен. Това заяви кандидатът за кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев на среща с работещи в дружеството. В препълнената зала той подчерта, че трябва да се направи всичко възможно за спокойно преминаване и без сериозни сътресения през трансформацията, която предстои и евентуалните трудности.

Радев заяви, че предприятието е важно за Сливен, защото осигурява заетост и повече от половината град е топлофициран. Той потвърди позицията си, че гражданите не трябва да плащат прехода към зелена енергия и в Сливен не трябва да има енергийно бедни жители. Стефан Радев е единственият кмет в страната, който критикува  кратките срокове за изпълнение на всички заложени мерки в Плановете за справедлив преход в страната и особено за Плана за справедлив преход на област Стара Загора, в който като територия попада Община Сливен. В позицията си той казва, че е необходимо изготвяне на план за алтернативно топлоснабдяване на частните, общинските и държавните сгради в топлофикационната мрежа на „Топлофикация- Сливен-инж. Ангел Ангелов“ и осигуряване на целево финансиране за осъществяването му с конкретни междинни и крайни срокове на изпълнение до края на 2030 г.

По време на срещата Стефан Радев запозна присъстващите с Програмата за управление за следващия мандат и приоритетите, заложени в нея – икономическо развитие, продължаване на подобренията в градската среда, инвестициите в детското здравеопазване и други. Той отговаря и на въпроси, поставени от служителите на ТЕЦ  „Топлофикация- Сливен-инж. Ангел Ангелов“. В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ – Здравко Костадинов и Милен Петков.

За Стефан Радев и силната листа на ГЕРБ Сливен можете да гласувате с номер 7 в бюлетината.