Цветан Цветанов в Драгиново: Нека на 26 май изберем тези, които чуват проблемите на хората

На 11 март ще има първа копка на пътя Велинград –Драгиново, който не е ремонтиран повече от 42 години

0
145
цветанов
Цветан Цветанов разговаря с жители на Драгиново. СНИМКА: ПП ГЕРБ

Само за Велинград парите, които са отпуснати в периода 2015 – 2019 г., са 42 млн. лв, обяви той

Нека на 26 май изберем тези, които са най-достойни и чуват и работят за решаване на проблемите на хората. Европа чува нашия глас и това се доказва от по-високия бюджет за България и от успешното председателство на Съвета на ЕС. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във велинградското село Драгиново.

Силата на ГЕРБ са всички видими резултати от нашата работа. Политиката на правителството и на ГЕРБ е насочена към изпълнението на нашите ангажименти към хората. Обещахме да увеличим доходите и ето – тази година с 10% нараснаха заплатите в бюджетния сектор, като очакванията за догодина са за нов 10-процентов ръст. Още в началото на мандата като свой основен приоритет определихме образованието и за да можем да стимулираме повече млади хора да избират учителската професия – до 2021 г. учителските възнаграждения ще бъдат двойно по-високи в сравнение с 2017 г.“, обясни Цветанов.

В Драгиново председателят на ПГ на ГЕРБ се запозна с хода на строителните дейности по новата сграда към детската градина в селото. Средствата за изграждането на допълнителната сграда са в размер на 1.6 млн. лв. и са отпуснати целево с постановление на Министерски съвет. Първата копка на обекта бе направена на 7 септември 2018 г. именно от Цветанов, като се очаква той да бъде завършен на 1 септември тази година.

Само за Велинград парите, които са отпуснати в периода 2015 – 2019 г., са 42 млн. лв. Подобряването на образователната инфраструктура е част от приоритетите на това правителство. За училища и детски градини само по ОП „Региони в растеж“ са отпуснати над 700 милиона лева. В резултат на това 500 училища и детски градини в момента се санират и се подобрява образователната инфраструктура в тях“, изтъкна Цветанов. По думите му детската градина в Драгиново ще могат да посещават 150 деца и преди повече от година никой не вярваше, че те ще имат нова сграда. „Надявам се, че строителството е добро, а за новото оборудване вече са отпуснати 160 хил. лв. от МОН. С тези средства детската градина ще има нови легла“, каза още той.

Цветан Цветанов отбеляза със задоволство, че на 11 март ще има първа копка на пътя Велинград –Драгиново, който не е ремонтиран повече от 42 години.