Делян Добрев: Не искаме подкрепа от „Промяната“, нито ще им дадем

0
332
оставка
Делян Добрев

За да състави правителство, ГЕРБ-СДС няма категорично да води преговори с „Възраждане“, а ако зависи от мен – и с „Промяната“, обяви той

За да състави правителство, ГЕРБ-СДС няма категорично да води преговори с „Възраждане“, а ако зависи от мен – и с Промяната. А ако се стигне до съставянето на правителство с втория мандат, няма да ги подкрепим, заяви в студиото на „Панорама“ на БНТ депутатът от ГЕРБ Деляна Добрев.

Добрев отново повтори твърденията си за посредниците, които Промяната е ползвала за купуване на газ, показвайки фактура от „Газпром“ от юли. С нея според него „Газпром“ е предлагала синьо гориво на „Булгаргаз“, но тогавашното ръководство на нашата газова компания са предпочели посредник, регистриран в Швейцария, зад който всъщност се крие самият „Газпром“, каза Добрев.

Според него Промяната се самосвалили, изпокарали се вътре в коалицията, защото им свършили с парите.

Категорично ще се съгласим да даваме оръжие на Украйна“, каза още Добрев, който припомни, че при посещението на външния министър на Украйна по-рано в България с гласовете именно на Промяната парламентът не го допуснал да го изслуша.

Добрев каза още, че 1 милиард е разликата в лихвата по дълга, който е теглило правителството на четворната коалиция и лихвата върху боновете, която е постигнала преди това ГЕРБ. А 1 милиард според него струва цялата магистрала „Тракия“.