Родителите, които изоставиха бебето си в „Люлин“, нямат други деца

0
59
Снимка: архив

Съседи открили 6-месечното момченце

Около 21:40 ч. на тел 112 е получен сигнал за оставено бебе в столичния кв. „Люлин“. Съсед е открил детето на площадка във входа, след което е повикал домоуправителя и са подали сигнал около 21,40 часа на тел.112. Това заяви пред журналисти Йорданка Василева от Детска педагогическа стая в столичната полиция.

Бебето е намерено в детско столче за автомобил в блока в „Люлин” 6. В блок в „Люлин” 10 са открити и двамата родители. Те не са желаели да полагат грижи за детето. Двойката няма други деца. Същите са задържани в 9-то РУП в София. „На място е пристигнал и екип на Дирекция „Социално подпомагане“, които са взели и са настанили детето в дом за медико социални грижи за деца „Свети Иван Рилски” в София. Извършен е преглед. Бебето е в добро здравословно състояние“, разкри Василева. Започнато е досъдебно производство по чл.182 ал. 1 от НК.

Родителите нямали криминални регистрации. В хода на досъдебното производство ще бъдат извършени експертизи, посочват от СДВР.

Няма информация какви са причините за изоставеното дете. В „Люлин“ 6 живеят бабата и дядото на детето и затова то е било оставено от родителите си там.