Румен Христов: Всеки път, когато БСП вземе властта, идва разруха

0
78
Румен Христов

Борисов е най-успешният премиер, смята лидерът на СДС

„Всеки път, когато БСП вземе властта, идва разруха“. Това коментира лидерът на СДС Румен Христов пред Нова телевизия. СДС е в коалиция с ГЕРБ за вота на 4 април, а Христов е водач в 23 МИР в София.

По думите му коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна, а идеологическа и осъзната. „Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”, аргументира се Христов.

Според него Бойко Борисов е най-дълго управлявалият и успешен премиер. И поясни, че задача номер 1 е да спечелят изборите с голяма преднина пред БСП. „Социалистите не са алтернатива, ГЕРБ нямат алтернатива“, каза още Христов.

ГЕРБ/СДС

По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница за разлика от разединената левица. „Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация според социологическите проучвания”, посочи той. Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било.

„Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем похода на БСП към властта”, категоричен е той и допълни: „Обръщам се към българските избиратели да направят своя много точен избор. Защото заявките за промяна, които слушаме от страна на БСП, са заявки, които слушаме от 90-те години.”.

„Нямам съмнение, че ние ще спечелим изборите. Въпросът е да имаме един много по-добър резултат от този, който ни дават социолозите. Да акумулираме повече депутати, за да ни е по-лесно да направим коалиция”, завърши Христов.