БСП връща мандата утре

0
65
Снимка: Труд

Това обявиха от ПГ, след като Народното събрание отхвърли от дневния ред обсъждането на управленската програма на кабинета, внесена от БСП

БСП ще върне третия мандат за съставяне на кабинет утре на президента. Това обявиха от парламентарната група на социалистите на брифинг, след като Народното събрание отхвърли първа точка от дневния ред, а именно – обсъждането на управленската програма на кабинета, внесена от БСП.

„Под указанията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане“ извадиха от програмата на парламента законодателната програма, предложена от БСП“, заяви Георги Свиленски.

„Ясно стана, че „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН – на ДПС. В тази ситуация утре ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен“, обяви Свиленски.

„Отговорността за хвърлянето на държавата в безвремие – без председател на КЕВР, без приети цени на топло- и електроенергията, без лицензиране на операторите, и всичко, за което ни предупреждават от КЕВР, остава в ръцете на тези, които саботираха това България да няма правителство. Никой в тази държава не трябва да има съмнения относно зависимостите между тези 4 партии“, заяви Георги Свиленски.