Сачева: Друг премиер от ГЕРБ са медийни спекулации

0
25
Деница Сачева Кадър: Нова тв

Нямаме притеснение от служебен кабинет, въпросът е кой би бил в него, коментира социалният министър

Социалният министър Деница Сачева определи пред Нова тв като медийни спекулации идеите Бойко Борисов да бъде заменен на поста министър-председател от друг член на ГЕРБ. Според нея предложенията, заявени от Борисов, са огледален образ на исканията на протестиращите.

„Има премиер и той се казва Бойко Борисов, всичко останало са медийни спекулации”, заяви Сачева в предаването „Здравей, България”. „Все пак всичко това говори, че в ГЕРБ има личности и премиерът успява да събере такъв отбор от личности”.

„Възможностите оттук нататък са ясно очертани – след началото на новия парламентарен сезон ще се търси парламентарна подкрeпа за това дали следващите избори да са за Велико народно събрание. Не мисля, че крайният резултат може да бъде предопределен, консултациите още не са започнали”, коментира Сачева.

„Предложенията на премиера са огледален образ на всички искания – парламентарни, извънпарламентарна опозиция и протестите”.

„Нямаме притеснения от служебен кабинет. Последните 3 парламентарни избори, които се печелят от ГЕРБ, са организирани от служебен кабинет. През 2017 г. служебният кабинет беше назначен от Румен Радев. Въпросът е кой би бил в този служебен кабинет“, заяви още социалният министър.

„Наскоро Стратегическият съвет при президента представи един свой доклад. Хората, които бяха около президента Радев, това ли би бил служебният кабинет? Александър Малинов ли е бъдещият служебен премиер? Адвокат Шейтанов ли е бъдещият служебен социален министър? Г-н Еленко Божков се опита да направи почти терористичен акт в метрото на София”, коментира още Сачева.