СДВР: Повече блокади по кръстовищата няма да има

0
118
СНИМКА: ФЕЙСБУК

Арестуваха и пуснаха бащата на фалшивите новини Арман Бабикян

С дел да се освободи движението, бяха освободени тентите и палатките на протестиращите. Те бяха нерегламентирани, не бяха с разрешение от Столична община. Това заявиха на брифинг от СДВР по повод акцията на „Орлов мост’ и срещу президентството.

„В 4.30 ч. тази сутрин пристъпихме към действие на три места в центъра на София. Разпоредихме на гражданите да освободят пътното платно и да приберат палатките“, каза Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

„Физическа сила е използвана само срещу едно лице. Но тя беше в рамките на нашите правомощия. Човекът бе хванат под мишница и изведен от кръстовището. Провеждаха се съвсем нормални разговори с протестиращите“, разкриха от СДВР.

Има задържани 12 лица, 8 от тях са в Първо районно. Те са задържани заради неизпълнение на полицейски изпълнения. Част от тях не са имали лични документи. Лицата ще бъдат освободени след съставени актове. Задържан и пуснат бе и Арман Бабикян от „Отровното трио“. Постъпиха стотици жалби срещу блокирането на кръстовищата. Една от тях беше с 442 подписа. „На базата на недоволството и на това, че може да има ескалация на напрежението, бяха премахнати палатките на протестиращите“, разкри Тодоров.

Няма да се позволява паркирането на кръстовищата и блокади, заяви заместник-началникът на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

Две жалби са подадени в СДВР заради напрежението на форума на ГЕРБ. От ГЕРБ също има подаден сигнал до полицията.