СДВР: 50 човека продължават да блокират трите кръстовища в София

0
87
Снимка: 24 часа

Задържана е пияна жена, която влязла в спор с хората от палатките

Снощи отново не имало уведомление в Столична община за провеждането на поредното мероприятие от протестите, обясниха от СДВР.

Бройката на поставените палатки и шатри в града не се е променила от вчера, както и на нощуващите. На „Орлов мост“ са били 25-30 души, пред Софийския университет – 20 и шестима пред Министерския съвет, обясни комисар Тони Тодоров, зам.-началник на „Охранителна полиция“ към СДВР.

Не са констатирани груби нарушения на обществения ред. Имаше вербална агресия от протестиращите към представители на една медия. Намесихме се. Екипът беше изведен на безопасно разстояние, допълни той.

Имаме задържана жена от ранните часове днес, употребила алкохол в района на президентството. Не е изпълнила полицейско разпореждане и е използвала вербална агресия към протестиращите в палатковия лагер, тъй като нейното мнение не е съвпадало с това на протестиращите там, каза още комисар Тодоров.

От думите му стана ясно, че бусът пред Софийския университет не е спиран да потегли накъдето и да било. Забранено е било само да се насочи към палатките на „Орлов мост“.

Ежедневно говорим с тези хора, мъчим се да подсигурим преминаване на останалите граждани. Мъчим се да ги убедим, че това, което правят, е нередно. За момента няма резултат, каза още той.