Сидеров се яви в СДВР, задържаха го за 24 часа

0
34
сидеров
Волен Сидеров

По-рано от прокуратурата го обявиха за общодържавно издирване

Бившият депутат и настоящ общински съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение, се яви в Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ и беше задържан за 24 часа, предаде БГНЕС. От СДВР той ще бъде отведен в 3-то РПУ.

Няколко часа по-рано Софийската районна прокуратура го обяви за общодържавно издирване, след като в качеството му на обвиняем не се е явил за предявяване на обвинения. Сидеров е бил редовно призован. Разследващ полицай разпореди принудителното му довеждане.

Освен че е част от общинския съвет в София, Сидеров е и лидер на политическа партия „Атака“. В неделя той отправ призиви за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви бяха изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Във вторник общинският съветник бе призован да се яви в сградата на СДВР в качеството му на обвиняем по досъдебно производство, образувано в Софийската районна прокуратура за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и взимане на мярка за неотклонение „парична гаранция“. На входа на СДВР обаче той е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района.