Не пазим нито редник Киро, нито редник Райън, заяви Борисов

Дали сме Домусчиев на Върховния касационен съд, обяви премиерът

0
231
борисов
Бойко Борисов

Волен Сидеров дойде на заседание на кабинета да пита кой е разрешил на Валери Симеонов да прави проверки по морето

Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън или който и да е да пазим, нямаше да заведем всички тези дела.“ Това коментира преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов.

„Искам да припомня, че на 6 юли 2017 г. това правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на икономиката за 2017 г. в размер на 2.4 млн. лв. за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск за отмяна пред Върховния касационен съд на основание чл. 47 от Закона за международните търговски арбитражи на арбитражно решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд на БТПП към „Kей Джи Меритайм Шипинг“ АД (KGM Maritime Shiping AD) на Кирил Домусчиев. Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън, или който и да е да пазим, нямало е да заведем тези дела“.

Междувремео председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров дойде в Министерски съвет, за да участва в днешното заседание на министрите.

Лидерът на „Атака“ носеше писмо, в което настоява да получи пълната информация кой и как е разрешил на вицепремиера Валери Симеонов да извършва проверки по българското Черноморие, като по този начин тормози родния бизнес.

На заседанието пристигнаха и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.