След лют спор млад математик подари на Мангъров 100 страници опровержения на тезите му

0
152
Снимка: Кадър/БТВ

Зад кулисите доцентът хвърлил огромната папка в краката си

Остър спор и лични обиди – на това станаха свидетели зрителите на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по БТВ, съобщава Tribune.bg.

Темата снощи бе „Подценява ли се, или се надценява COVID статистиката с предизборни цели?“, а гостите – доцент Атанас Мангъров и математикът и анализатор Петър Велков.

„Случаите са много повече, отколкото се съобщава. Това е медицински фашизъм“, заяви доцентът, който за пореден път използва дадения му ефир да обяснява, че целият свят греши и само той е прав. Той нападна опонента си математик, че не разбира от темата, защото не са му умирали хора в ръцете. В същото време обясни, че COVID-19 е лека болест и е нормално старите хора да измрат.

Стигна се дотам, че младият математик подари на доцент Мангъров огромна папка със заглавие „Методи на дезинформацията за мерките и ваксините при пандемията от коронавирус и ролята на българските медии“ .

Подаръкът и написаното на ръка посвещение обаче не се хареса никак на доцента и зад кулисите той захвърли папката в краката си, информираха от предаването.