След прокурорско нареждане, разчистиха боклуците под запаления мост на магистрала „Струма“

0
20
Разчистеният терен под моста на "Струма". СНИМКА: ВАП

Изнесени са над 172 тона пластмаса

След разпоредени от ВАП проверки бяха разчистени отпадъци до моста на автомагистрала „Струма“, съобщиха от държавното обвинение.

След разпоредени проверки от Върховна административна прокуратура наэМинистерство на околната среда и водите днес приключи разчистването наэпластмасовите и фармацевтични отпадъци от общинския имот до моста на Автомагистрала „Струма“ край Дупница.

Заради нерегламентирано сметище в района на 13 август 2019 г. избухна пожар, който увреди пътната инфраструктура в близост.

Според получената от МОСВ информация разчистването на отпадъците се е провело под ръководство на министъра на околната среда и водите Емил Димитров в изпълнение на разпорежданията на ВАП.

Почистени са общо 1870,64 тона композитни опаковки и 178,32 тона твърда пластмаса от нерегламентирани сметища. Продължава извозването на останали на терена излезли от употреба гуми и смесени отпадъци. В района има и терен, на който регламентирано се извършва съхранение на отпадъци.

Припомняме, че през месец юли по случая ВАП сезира Върховна касационна прокуратура за данни за извършено престъпление по служба или друго престъпление.