Спецакция в Галиче, проверяват лица с криминални прояви

0
31
Снимка: прокуратура

Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов са на мястото

Рано тази сутрин на територията на село Галиче, област Враца започна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. Това съобщиха от МВР.

Обстановката наложи присъствието ни тук, беше извършено много жестоко убийство, а след такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който тази сутрин заедно с главния прокурор Иван Гешев е в село Галиче.

На място има засилено полицейско присъствие. Очаква се в 11 часа Врачанската окръжна прокуратура да даде подробности около бруталното убийство на 18-годишната ученичка.

Идеята е с кмета да предприемем мерки, за да засилим сигурността в селото за в бъдеще, добави министър Маринов, след като разговаря с кмета Страхил Стоянов.

В Галиче е и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.

Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата, каза от своя страна и главният прокурор Иван Гешев.

На 11 януари в Галиче беше убито 18-годишно момиче. Андреа бе намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела самo от няколко дни. Тялото на момичето беше открито от роднина.

За убийството е задържан 17-годишният Аксел Олеков, съсед на девойката.