Трима английски фенове пострадаха в София, един умря в „Пирогов“

0
130
деца
Снимка: архив

Откарали го с травма на главата в болницата, но лекарите не успели да го спасят

Трима англичани са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, а един е починал в „Пирогов“.

Английски футболен запалянко е проявил агресия спрямо дежурния лекарски екип в болница „Пирогов“. Мъжът е бил открит в безпомощно състояние в центъра на града, след което е бил транспортиран до болницата. В лечебното заведение футболният фен е отказал да бъде прегледан от дежурния екип, обиждал е лекаря и медицинската сестра и се е държал агресивно. Извикана е полиция, която е задържала мъжа. Той е отведен в полицейско управление в София.

Друг инцидент е станал в района на заведение на улица „Кърнинградска“. Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип.

При трети инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците „Солунска“ и „Цар Асен I“. Оказана му е медицинска помощ.

Снощи около 22,48 часа англичанин е намерен в неадекватно състояние в центъра на София. Бил сам и завалял думите. Откаран е с травма на главата в „Пирогов“, където починал. Аутопсията ще каже каква е причината за смъртта. От полицията не уточняват дали починалият е футболен фен.

Тази вечер България приема отбора на Англия на стадион „Васил Левски“ в среща от евроквалификациите.