Трима души са починали от коронавирус за седмица във Варненско

0
18
Снимка: туитър

Толкова са смъртните случаи за 4 месеца

За периода от 19-и до 26 юли са починали трима човека, заболели от COVID-19, във Варна и областта. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града. В периода от 15 март до 19 юли са починали още трима, като така общият брой на смъртните случаи във Варненска област стават шест.

В периода от 25-и до 27 юли във Варна и областта са регистрирани общо 51 нови случаи на COVID-19. Положителните лица са от различни възрастови групи, основно от семейни огнища и с дифузно разпространение. Провежда се епидемиологично проучване за установяване или липса на връзка между случаите.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19, достигнаха 561. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника във Варна са 31 пациента със средно тежко увредено състояние, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 404 лица, излекувани са 120 лица.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.